Топ 5 на най-вкусните козунаци в София

Date - October 3, 2017 / Author - Orsetti / Category - Orsetti

Източник: Woman.bg

Само след броени часове идва мигът на Възкресението, а в София от рано сутринта мирише на козунаци. Най-сръчните домакини са оставили тестото да втасва цяла нощ и сега пекат вкусните сладки хлябове, а за тези, които вчера не са месили остава само един избор – да купят козунак.

Да, обаче от къде? За да ви улесним тази сутрин се разходихме до някои от емблематичните столични пекарни и проверихме къде в София правят най-вкусните козунаци. Разбира се, не претендираме за изчерпателност или пък точност – все пак удоволствието да опитаме цели 5 различни козунака си заслужаваше. Ето кои места провери woman.bg докато издирваше перфектният софийски козунак:

Като за мечета – в Orsetti

Великденската коломба на тази пастичерия в София е нашият безспорен фаворит. Тук се оказва, че всичко е специално – от рецептата до продуктите, които се влагат в този деликатес. Всъщност за тези, които не знаят – великденска коломба (от ит.език colomba pasquale) е сладкиш, известен в Сицилия още от древността.

Съвременната визия се създава в фабриката Мотта в гр. Милано през далечната 1919 г. и оттогава неизменно присъства на празничната трапеза в Италия. Великденската коломба, която открихме в София, носи вкуса на миланските майстори сладкари, произвежда се по традиционна рецепта с натурални продукти, прецизност и много любов…и е ужасно вкусна. Мммммм…..

 

Линк към публикацията

Добавено от Orsetti Pasticceria